Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Entrevista Vespre 324: Preinscripció escolar
Entrevista Vespre 324: Preinscripció escolar · Fundació Propedagògic

En motiu de la realització del vídeo "Triar Escola", els serveis informatius del programa Vespre 324 del Canal 3/24 ens demanaren fer un entrevista per conèixer quins són els millors criteris a l'hora de triar escola pels nostres fills i filles.
Triar escola

Guia audiovisual per ajudar els pares i les mares a escollir centre educatiu.

A Catalunya existeixen moltes opcions de centres educatius on portar els nens i nenes. Molts pares i mares, sobretot els primerencs, es troben en la situació d'haver de triar escola, entre totes les disponibles, per als seus fills i filles. No estem parlant tan sols de l'etern dilema entre educació pública i privada, sinó de totes aquelles característiques més específiques que obren un enorme ventall de possibilitats i tipologies: col·legis concertats, grans, mitjans, rurals, religiosos, de nois, de noies, estrangers, bilingües, trilingües... o models pedagògics, més tradicionals o d'altres que basen el seu projecte en l'absència de currículums, com és el cas de l'anomenada "escola viva".

I no només això, sinó que també és important tenir en compte factors com l'organització del centre, l'equip directiu, el claustre de mestres o l'existència o no d'associació de mares i pares que participa activament en la presa de decisions (imprescindible per a alguns pares i mares i totalment secundari per a d'altres).

El vídeo que es proposa vol endreçar aquest munt d'opcions i ajudar a mares i pares a fer-se (i fer) les preguntes justes i necessàries de cara a la tria d'escola. No es pretén fer un compendi exhaustiu del mapa de centres educatius que hi ha a Catalunya ni, en cap cas, decantar-se a favor o en contra d'una determinada opció. El vídeo ha de convertir-se en una guia pràctica que ofereixi a les famílies les eines necessàries per dotar d'una bona base el moment d'una decisió important i complicada. A través de diferents recursos gràfics, exemples, entrevistes i testimonis de persones implicades que viuen la realitat des del seu propi punt de vista, s'aconseguirà aquest objectiu.

Durada: Es produiran dues versions. Una de més llarga, 25 minuts, que tractarà el tema de manera més pausada i reflexiva, i una de més breu, de 8 minuts, més sintètica i dinàmica, enfocada al consum a través d'Internet.

Gènere: Es conjugaran diferents gèneres audiovisuals per facilitar la comprensió del contingut i fer el vídeo el més amè possible, amb recursos propis de la ficció, el documental, l'animació, la il·lustració i el disseny gràfic.

Producció: Aquesta guia audiovisual és una coproducció entre la plataforma creativa BUMAYÉ i la productora La Perrera per a la Fundació Propedagògic.x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.