agenda · Fundació Propedagògic · Fundació Propedagògic
4
MAIG 9h
MALLORCA
Jornades Innovació Educativa
Acte organitzat per l'Associació de Mestres Rosa Sensat (Mallorca). Més informació aquí.
6
MAIG 9h
VIC / CASTELLBISBAL / VERDÚ / ROBÒTICA SANT MARTÍ. BARCELONA
Propers edcamps!
Benvinguts al moviment edcamp! Vols compartir aprenentatges i experteses amb persones apassionades per l'educació com tu? Mira els següents edcamps que hi ha preparats properament i participa-hi! Més informació aquí.
13
MAIG 9h
ESCOLA ENXANETS, VALLS.
Jornada 0-3 Pedagogia vida quotidiana
Activitat organitzada per Rosa Sensat per reflexionar sobre els espais, els temps i els materials per a acompanyar als més petits.

Informació de les jornades i programa aquí.
16
MAIG 18h
MACBA
Viu el treball per projectes!
El diàleg entre el que passa dins i el que passa fora dels centres educatius és cada vegada més ric i complex. Aquesta conversa passa sovint per entendre que tot allò que succeeix a la vida real no es troba fragmentat ni en matèries ni en calaixos separats, sinó que es viu de forma global i holística.

El treball per projectes aposta per una forma d'aprenentatge interdisciplinària, basada en competències i oberta a la vida. Parteix de continguts integrats a partir de centres d'interès, la resolució de reptes o bé la resolució de problemes. Però és una moda o realment s'afiança com una eina de transformació dels centres educatius? Què en sabem? Existeixen les fórmules màgiques? Quines estratègies organitzatives de centre implica el treball projectes? Com modifica rols i responsabilitats? Com s'ha d'avaluar? Més info.
17
MAIG 9h
DIVERSOS INDRETS
Filmoteca per a les escoles. Curs 2016-2017
El programa Filmoteca per a les escoles té l'objectiu de fomentar l'interès d'infants i joves cap al cinema, així com formar els espectadors del futur posant en valor el nostre patrimoni cinematogràfic.

Per això, es proposen diverses activitats adreçades a tots els nivells educatius: sessions matinals de cinema i sessions d'iniciació al llenguatge cinematogràfic acompanyades de material didàctic, tallers, visites, itineraris temàtics i recursos per al professorat. Més info.
19
MAIG 9h
TARRAGONA
Del 18 al 20 de maig: Congrés educatiu sobre neurociència a l'aula
El Palau de Congressos acollirà, del 18 al 20 de maig, el primer congrés educatiu EduMindup! , un espai de caràcter internacional per parlar de neurociència i de la seva aplicació a l'aula. El congrés comptarà amb ponents de primer nivell i tractarà l'impacte en les aules dels últims avens de la neurociència.

L'esdeveniment, organitzat per la Fundació Sant Fructuós i el Col·legi Sant Pau Apòstol, reunirà professionals de l'educació que reflexionaran sobre experiències i investigacions que es porten a terme al voltant de la innovació, la creativitat i la neurociència aplicades en el procés d'ensenyament i aprenentatge.

En l'acte de presentació del congrés educatiu hi han participat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el director del Col·legi Sant Pau, Pablo Muñoz, i el director de la Fundació Sant Fructuós, Francisco Ortiz.
19
MAIG 9h
GIRONA
VII Jornades d'a+a+ d'innovació matemàtica
Les Jornades, organitzades sota el nom de "Matemàtiques Volcàniques", volen ajudar a descobrir l'acció i línia de treball que estem desenvolupant en les diferents escoles que, en graus diferents, estem implicades amb a+a+.

Amb aquestes jornades, el que pretenem és fer arribar la colada de lava el més lluny possible. Volem que les matemàtiques esdevinguin una gran erupció volcànica per a poder transformar i renovar el paisatge educatiu de casa nostra.

Més info aquí.
20
MAIG 16h
PLAÇA DE L'UNIVERS. REUS
Fira Tastet de Ciència
La Fira és un espai de divulgació científica escolar on els centres educatius de Serveis Territorials de Tarragona exposen a la ciutadania els seus treballs científics per tal de fomentar la curiositat i la inquietud per la investigació científica, matemàtica i tecnològica.

Els objectious de la Fira són divulgar, per part d'alumnat i professorat, experiències de referència científiques, matemàtiques i tecnològiques, així com fomentar la competència comunicativa de l'alumnat dels centres educatius basada en el coneixement de les ciències i, també, despertar vocacions científiques en l'alumnat d'educació obligatòria i postobligatòria que facilitin una orientació professional.

Més info.
23
MAIG 9h
Crida. Tens una idea per a millorar l'educació? T'ajudarem a fer-la realitat, no deixis que es quedi en un calaix
Primera crida oberta a projectes innovadors de la plataforma de micromecenatge per la innovació FemEducacio.org, una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill en aliança amb la Fundació Goteo, el referent en crowdfunding i projectes de cultura col·laborativa i oberta.

Obrim una primera crida per seleccionar un màxim de 20 iniciatives que responguin als reptes actuals per millorar l'educació. Els seleccionats rebran un acompanyament expert intensiu per transformar les seves idees en projectes d'impacte i suport per iniciar una campanya de microfinançament. Les iniciatives es podran presentar fins al 23 de maig de 2017.

El crowdfunding ha esdevingut un model, molt més que una forma de buscar finançament. El fet de comprometre comunitats de donants en el projecte des del principi fa que aquest neixi més orientat a les necessitats, tingui un compromís de retorn obert i els projectes siguin més exitosos quan es porten a terme.

A la presentació ens va apadrinar Ada Parellada, com a referent del sector de la restauració a Catalunya. Va explicar el procés de transformació del món de la cuina al nostre país i va convidar a la comunitat educativa a agafar el testimoni. Ens passa "la patata calenta", un plat que no és individual sinó que "cal cuinar entre tots". Trobareu el vídeo de presentació aquí.

Més info.
23
MAIG 18h
AUDITORI DEL CONVENT DELS ÀNGELS
Laboratori d'aprenentatge per projectes
A l'hora d'innovar en educació podem tenir la sensació que no tot depèn de nosaltres i que els obstacles són difícils de superar però, i tot allò que tenim a les nostres mans?
Si tu també penses que els petits canvis són poderosos, no et pots perdre el proper Edulab. Et proposem un laboratori per conèixer els diferents elements per aplicar l'aprenentatge per projectes però, sobretot, per entendre com aquesta perspectiva pot capgirar el teu centre i introduir-hi vivències connectades amb la realitat dels alumnes, fomentar la seva autonomia i motivació, treball interdisciplinari i aconseguir un aprenentatge realment significatiu. Més info.
17
JUNY 11h
MNACTEC RAMBLA D'ÈGARA, 270 TERRASSA
Conferència Gags científics des de Leonardo fins avui
Amb motiu del lliurament dels premis del certamen Joves Leonardo s'oferiran un conjunt d'experiments participatius que posen de manifest l'evolució de la ciència i la tecnologia des de l'època de Leonardo fins avui. Emprant tant objectes ben senzills com materials complexos, es farà un recorregut per les fites que constitueixen el coneixement científic actual.

Aquesta activitat s'emmarca en el cicle de conferències que organitzen conjuntament el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i la Societat Catalana de Tecnologia al voltant de l'exposició "Leonardo da Vinci: El geni i els invents". El cicle té per objectiu posar de manifest la transversalitat de l'obra del geni renaixentista i el seu llegat encara vigent en la ciència i la tecnologia actuals.

Més info.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.