agenda · Fundació Propedagògic · Fundació Propedagògic
28
FEBRER 9h
5è Concurs de Dibuixos Matemàtics - Fins el 28/02
Amb l'objectiu de fomentar la creativitat matemàtica i el gust per a ella, com també potenciar el desenvolupament de les competències matemàtiques en els més petits de les nostres aules, ABEAM convoca el seu 5è Concurs de Dibuixos Matemàtics, adreçat als alumnes d'Educació Infantil i Educació Primària (fins a 5è), activitat que culmina entorn el Dia Escolar de les Matemàtiques. La participació de l'alumnat va lligada a la inscripció del centre on estan escolaritzats, tràmit que va a càrrec d'un docent del centre en qüestió i cada alumne/a participant ha de realitzar una obra matemàtica a nivell individual.
2
MARÇ 16:30h
AV. DRASSANES 3 BARCELONA
Seminari d'educació a temps complet
El seminari vol esdevenir un espai de reflexió, treball conjunt i aprofundiment en el coneixement d'aquest model, que esdevé una oportunitat per a pensar en la dimensió holística de l'educació, que posa l'infant i adolescent al centre i en el que territori té un paper imprescindible per a vertebrar un sistema que ofereixi oportunitats educatives en clau d'equitat a tots els infants i adolescents.

El seminari forma part de les diferents actuacions que La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya conjuntament amb la Gerència de Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona i la Fundació Jaume Bofill estem desenvolupant per a treballar en la construcció d'un model d'educació a temps complet.

Més informació
9
MARÇ 16:30h
AV. DRASSANES 3, BARCELONA
Seminari d'educació a temps complet
El seminari vol esdevenir un espai de reflexió, treball conjunt i aprofundiment en el coneixement d'aquest model, que esdevé una oportunitat per a pensar en la dimensió holística de l'educació, que posa l'infant i adolescent al centre i en el que territori té un paper imprescindible per a vertebrar un sistema que ofereixi oportunitats educatives en clau d'equitat a tots els infants i adolescents.

El seminari forma part de les diferents actuacions que La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya conjuntament amb la Gerència de Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona i la Fundació Jaume Bofill estem desenvolupant per a treballar en la construcció d'un model d'educació a temps complet.

Més informació
11
MARÇ 9h
FIGUERES
10 i 11 de març: JORNADES DELS MRPC / Àmbits i Entitats Federades
Ens plau convidar-vos a les properes JORNADES DELS MRPC / Àmbits i Entitats Federades QUE ES REALITZARAN A FIGUERES els propers 10 i 11 de març de 2017. La informació de les taules de debat la teniu en el document adjunt, a més del document marc d'inici del debat que recull les reflexions aportades durant el 30è aniversari de la FMRPC.

Per a formalitzar la inscripció cal que cliqueu aquí.
14
MARÇ 9h
LLEIDA
XERRADA / DEBAT - Ara és Demà
Us convidem a la tercera de les JORNADES DE DEBAT sobre les ponències presentades al Consell Escolar de Catalunya, per tal de treballar sobre el present i el futur de l'educació a Catalunya.

Aquesta segona jornada es realizarà a l'Institut Maria Rúbies de Lleida i ens acompanyarà el professor de pedagogia internacional, Enric Prats, que ens donarà el marc per a debatre al voltant de l'alumnat, les famílies i l'avaluació en la transformació de l'educació.

CAL INSCRIPCIÓ CLICANT AQUÍ
Tota la informació a: www.mrp.cat

Hi haurà servei de mainaderia per les famílies que desitgin venir amb els seus fills/es.

Esperem de la vostra aportació per a enriquir el debat. Les conclusions obtingudes les aportarem al debat general que s'ha plantejat des del CEC.
18
MARÇ 9h
CAIXAFORUM, BARCELONA
Jornada infància i joc
Us proposem una jornada per reflexionar sobre el joc a l'educació infantil i primària. Quin és el paper i el temps que ocupa el joc a les nostres escoles? Quin és el paper de l'adult quan l'infant juga? De què parlem quan parlem de joc?

Søs Bayer és professora a la Facultat d'Educació de la Universitat d'Aarhus, Dinamarca. Ha realitzat diverses recerques sobre la cultura del joc, el quotidià d'infants i joves i la gestió del temps a les escoles.

Alicia Vallejo Salinas és educadora, formadora i assessora pedagògica. És llicenciada en Filosofia i en Ciències de l'Educació.

Roberta Genova és doctorada en disseny i comunicació visual. És dissenyadora de propostes educatives i lúdiques amb materials no estructurats, com ara La Città Infinita i Prohibit No Tocar!

Alidé Tremoleda Panyella és educadora infantil a l'EBM J. M. Céspedes, realitzant la formació de pedagoga a l'Institut Pikler Lòczy de Budapest. Assessora i acompanya equips d'escoles bressol.

Preu: 26€ persones associades, 29€ subscriptors de les revistes, 32€ públic en general

INSCRIPCIONS
21
MARÇ 9h
PALAU DE CONGRESSOS DE CATALUNYA (BARCELONA)
Novena edició de l'ITworldEdu
L'ITworldEdu, amb el suport de les principals administracions catalanes, és un dels esdeveniments anuals de referència del sector tecnològic educatiu.
En aquesta edició, centrada en la transformació educativa, un volem mostrar aquelles pràctiques educatives o metodologies innovadores que permeten la millora en el procés d'ensenyament-aprenentatge amb el suport de la tecnologia.

Les categories principals d'aquest any són:
· Pràctiques educatives basades en la personalització de l'aprenentatge
· Pràctiques educatives que treballen l'avaluació de les competències
· Noves formes d'organitzar l'espai i el temps a l'aula o a l'escola

Convidem la comunitat educativa (Directius de centres educatius, Professorat, Especialistes TIC/TAC del centre o altres agents educatius), a presentar-nos les seves millors pràctiques en aquests àmbits.

Podeu participar al Call for Papers fins al 26 de febrer de 2017.

Si tens algun dubte, envia un email a itworldedu@eurecat.org
28
MARÇ 9h
COSMOCAIXA
Petits talents científics - Fins al 28/03/17
PETITS TALENTS CIENTÍFICS és un programa que vol fomentar l'experimentació, la indagació i la descoberta en l'aprenentatge de les ciències per part de l'alumnat d'educació infantil i primària.
L'objectiu és proporcionar als centres educatius un seguit de recursos i orientacions pedagògiques que ajudin els mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l'aula i que permetin la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l'alumnat.

Més info
30
MARÇ 18:30h
VILANOVA I LA GELTRÚ
Xerrada per prevenir conductes de risc entre els adolescents
(Confirmar hora al web www.imet.cat). Més de 40 persones van assistir a l'última sessió. Per poder mantenir el caràcter pràctic i treballar en grups reduïts, s'obriran el mateix nombre de places que a la primera xerrada. Està previst que la nova edició tingui lloc el 30 de març al mateix espai de l'IMET.

Alba Saumell i Laura Ruiz, psicòlogues del Programa de Prevenció del Consum de Drogues de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, van parlar en la primera sessió sobre les conductes de risc en el consum de drogues, l'alimentació, la sexualitat i l'afectivitat i la importància de posar límits a l'hora d'educar.

L'objectiu és dotar d'eines a les famílies per millorar la comunicació, l'establiment de normes i límits i la resolució de conflictes familiars. La xerrada proporciona un espai de reflexió per plantejar dubtes en relació a aquests temes, a més d'informar dels recursos existents i d'on adreçar-se en cas d'una situació vinculada a conductes de risc, tant per a famílies com per a joves.

Per assistir a la sessió cal fer una inscripció a través del web de l'IMET www.imet.cat o bé per telèfon al 938140440 (ext. 7242).
1
ABRIL 9h
CETAP. PLAÇA DE LES MONGES, LA SEU D'URGELL.
Jornada Repensant l'escola d'avui
Jornada organitzada per Rosa Sensat a La Seu d'Urgell. Comença a les 9am i acaba a les 17:30h (aprox). Més informació aquí.

Inscripcions aquí.
13
MAIG 9h
ESCOLA ENXANETS, VALLS.
Jornada 0-3 Pedagogia vida quotidiana
Activitat organitzada per Rosa Sensat per reflexionar sobre els espais, els temps i els materials per a acompanyar als més petits.

Informació de les jornades i programa aquí.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.